Goodwood Revival 2021

De Goodwood Revival is een van de belangrijkste vintage motorsportevenementen ter wereld, zo niet de belangrijkste.

De Goodwood Revival, die jaarlijks wordt gehouden op het historische Goodwood Circuit in Chichester in Zuid-Engeland, viert de gouden eeuw van de jaren vijftig en zestig, met aanwezigen allemaal in periode-correcte kleding, terwijl ze kijken naar de periode-correcte auto’s en motorfietsen die strijden op het circuit.

Hoewel werkende tijdmachines misschien een eind weg zijn, fungeren evenementen zoals de Revival als een soort tijdmachine voor degenen die aanwezig zijn. Met tienduizenden mensen allemaal gekleed in kostuums uit de jaren 50 en 60, omringd door auto’s, motorfietsen, gebouwen en eten uit dezelfde tijd, is het een buitengewone ervaring als je door de poorten loopt

Het team van Goodwood biedt een gratis livestream van het evenement dat het hele weekend en alle races bestrijkt, het is professioneel geproduceerd en bevat meestal gastoptredens van enkele van de belangrijkste figuren in de auto- en motorsportgeschiedenis.

Het racen is allesbehalve processie – coureurs zijn op de baan en strijden hard om overwinningen en er gebeuren ongelukken, gelukkig heeft Goodwood een team van marshals en veiligheidspersoneel stand-by – allemaal natuurlijk passend gekleed voor het evenement.