About

Dit verhaal gaat over dromers, dwarsliggers, helden en vakmensen. Wij houden van de wereld om ons heen en wij genieten ervan om de wereld mooier te maken. l’atelier 1919 houdt zich bezig met het ontwerpen en stylen van auto’s en motoren, met haute-couture details en op maat gemaakte aanpassingen. Om de stijl terug te brengen, te prikkelen en de verwachtingen te overtreffen. Daarnaast ontwerpen en ontwikkelen wij, met onze voorliefde voor auto’s en motoren, diverse fashion-, interieur-, designproducten en accessoires met prachtige details en tijdloze creativiteit.

Het verhaal van het gebouw van onze studio begint eind jaren 50. Op de plek van de vroegere villa van Van Heek, bouwde Garage Kokkeler in het centrum een grote Volkswagen garage. Deze bijzondere plek werd verlaten en is jarenlang in verval achtergelaten. L’atelier 1919 bevindt zich in het voormalige garage gedeelte met een showroom, werkplaats voor het aanpassen van auto’s en motoren en een werkplaats voor productontwikkeling. 

Met een jeugdige nieuwsgierigheid kijken wij naar de wereld van morgen. Met een mix van nieuwe technieken en materialen creëren wij met l’atelier 1919 stijlvolle en innovatieve projecten en producten. Een combinatie van historie, heden en de toekomst, maar bovenal verbonden door de passie voor mobiliteit.

Driving with style. 

Joost Vervoorn